субота, 27. јануар 2018.

Прославили смо Савиндан

И овај Савиндан обележили смо свечано и достојанствено као што доликује школи са традицијом и угледом која већ осам деценија поносно и успешно васпитава, образује и шаље у свет генерације ученика.
У присуству великог броја гостију, бивших и садашњих радника школе, ученика и овогодишњих домаћина славе, Јоване и Душана Радивојевића, обележили смо школску славу, Светог Саву.
Након што је школски хор под вођством професорке музичке културе, Виолете Славковић, извео Химну Светом Сави, ученицима, радницима и гостима ОШ „Милица Павловић“, обратила се в. д. директора школе Марија Недељковић - Правдић, која је поздравила све присутне, честитала школску славу и у својој беседи истакла да се просветни радници налазе на једном од најузвишенијих положаја и задатака у друштвукоје је управо Свети Сава поставио, да просвећују, васпитавају и образују младе људе да буду боље и здраве личности, јер само здрави људи, здраве личности могу да направе здраво друштво.
Угледајмо се на Светог Саву и следимо пут Светог Саве, посебно ми у просвети. Образујмо и културно уздижимо децу а и себе, од тога зависи будућност ове земље, истакла је директорка.
После беседе директорке школеуследио је најсвечанији тренутак дана - чин резања славског колача, беседа свештеника и обраћање домаћина славе.
Драмска секција била је на висини задатка и ове године.
Бојана Никшић, професорка српског језика, припремила је веома занимљив драмски комад Путовање Светог Саве. 
Програм су рециталима обогатили ученици млађих разреда и хор школе који је уз пратњу професорке Славковић извео неколико композиција.
Сценографију и костиме, као и изложбу посвећену животу и делу највећег српског светитеља и просветитеља, Светог Саве, припремили су Сања Живановић и Живота Драмлић, професори ликовне културе. 
Техничку подршку пружили су вероучитељи Милош Живановић и Ђорђе Чоловић.

Славећи Савиндан чувамо сећање на првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саву. Осам векова касније, имамо задатак да симбол Светосавља и љубав према знању, преносимо на ученике и да, обављајући овај племенит позив, поштујемо вредности које је утемељио родоначелник српске духовности и културе.