понедељак, 25. децембар 2017.

Представници Руског дома у посети нашој школи

На иницијативу Биљане Лукић, школског библиотекара, поводом, сада већ традиционалног, организовања Вечери руске поезије и музике у организацији председнице Подружнице Друштва за српски језик и књижевност, др Оливере Крупеж, у понедељак, 25. децембра, нашу школу посетиле су Олга Голубева, шеф одсека за образовање при Руском дому и Јулија Зорић, координатор образовног програма Руског дома.
Током пријатне и конструктивне посете изнети су предлози неких активности које би допринеле продубљивању сарадње између установа. Представници Руског дома изразили су задовољство због нашег интересовања за руски језик и културу и упутили су нам позив за гостовање наших ученика и наставника. За ту прилику биће припремљен пригодан културно-уметнички програм којим ћемо представити своју школу, а биће размотрене и друге могућности за укључивање представника Руског дома у активности наше школе.


Наши гости поклонили су школској библиотеци 73 вредне књиге међу којима су нова издања руских класика и изузетне монографије о Русији, њеним храмовима и знаменитостима, као и о руским великанима. Добили смо и примерке књижевних часописе и оних у којима се негује традиција и култура руског народа, песмарице и књиге о језику...
     Врло слојевити српско-руски односи кроз историју нису довољно истражени, али су трајали вековима и оставили трагове великог доприноса свеукупном развоју наше земље. Програмски садржаји који упућују на везе између два словенска народа биће предмет истраживања и тема за пројектну наставу и стицање свести о себи и другима.
Више на линку Медији о овом догађају 
Зашто волимо Русију...
Погледајте ...